Veiligheid

Uit statistisch onderzoek blijkt dat het aantal inbraken in ons land sterk is toegenomen de laatste paar jaar. Verschrikkelijk nieuws uiteraard. Zeker als er ook nog bij wordt vermeld dat er nauwelijks daders worden gepakt en worden bestraft! Vooral mensen in onze samenleving die zich minder goed kunnen weren, vormen een makkelijk doelwit. Daarom is het voornamelijk voor ouderen van belang dat ze een aantal veiligheidsmaatregelen ter harte nemen.

De politie Amsterdam-Amstelland heeft op haar website een interessante kaart met tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een misdaad. Het lijkt logisch advies, maar men is zich niet altijd bewust van de gevaren. Als iemand voor je deur staat als het donker is en je verwacht geen bezoek, doe dan nooit meteen open. Kijk eerst door het raam. Dit soort tips kunnen een hoop ellende voorkomen! Kijk voor meer informatie op www.politie-amsterdam-amstelland.nl.