Zorgverzekering

Daar waar de meeste zullen denken dat senioren niet graag met een computer werken als het gaat om een communicatiemiddel, hebben de meeste het flink mis. Uit onderzoek uitgevoerd door Goedenwel.nl blijkt dat 82% van de ondervraagde de voorkeur geeft aan geen communicatie meer via de telefoon of de post. Zij zoeken en vinden de benodigde informatie via het internet. Zelfs het declareren van kosten, het wijzigen van gegevens en het stellen van vragen gebeurd door deze senioren het liefst online.

Uit dit onderzoek blijkt daarnaast dat de senioren tevreden zijn over hun zorgverzekeraar en zorgverzekering, toch geeft daarentegen 55% aan dit jaar over te stappen. De hoogte van de basispremie en de dekking zijn de voornaamste redenen waardoor men switcht. Daarnaast blijkt ook dat transparantie zeer belangrijk is, 12% zegt namelijk te willen overstappen naar een verzekeraar die meer inzicht biedt.

Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook: Welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft 42.900 leden. Het gebruik van Goedenwel is gratis en toegankelijk voor alle 55plussers in Nederland.

Omdat Goedenwel uit het onderzoek tevens heeft geconcludeerd dat de doelgroep van 55plussers zich goed informeert en bedrijven afrekent op geboden duidelijkheid en transparantie heeft zij besloten haar leden (829) tegemoet te komen. Dit doen zij door de leden dit jaar zelf hun zorgaanbieding te laten bepalen. “Een moderne aanpak die past bij de moderne senior, getuige de resultaten: in een week tijd deden bijna 900 leden mee aan de co-creatie.“ aldus Dana Mons.

Bron: Senioren beoordelen zorgverzekeraar op transparantie