Een kamer in het bejaardenhuis hoeft niet grijs en stoffig te zijn!

Vaak hebben bejaardenhuizen een ouderwets tintje en uiteraard niet alleen door de bewoners ervan. Hoewel men tegenwoordig hun best doet om het vrolijk en levendig in te richting, zijn er veel bejaardenhuizen die redelijk grauw, simpel en eentonig zijn.

Om de inrichting van het hele huis aan te pakken is voor u als individu wellicht iets teveel van het goede, maar de kamer van uw vader/moeder kunt u uiteraard wel aanpakken.

Hoe kunt u een kamer in een bejaardentehuis levendig maken?

  1. Zet mooie bloemen neer met veel groen en een kleurtje erdoorheen zoals tulpen of een andere mooie gekleurde bloem. Bloemen geven een ruimte een levendig gevoel en het ziet er meteen een stuk gezelliger uit.
  2. Daarnaast kun je standaard onderdelen zoals een spiegel, een klok en gordijnen veranderen. Kies voor vrolijke, gekleurde en apartere artikelen. De kamer krijgt er kleur van en men krijgt meteen een vrolijk gezicht wanneer ze de kamer inlopen.
  3. Maak iets leuks van grote witte muren. Plak een muurschildering op met kleur of in het zwart-wit van bloemen, het abc, wellicht een mooie tekst of juist een leuke cartoon. Op deze manier wordt de ruimte direct gepersonaliseerd.

Iets wat in een adem gezegd wordt met ouderen zijn verhalen. Ouderen zitten vol met verhalen, met ervaringen, herinneringen en noem maar op. Graag laten ze met trots hun foto’s zien en vooral van hun (klein)kinderen wanneer ze deze hebben of bijvoorbeeld van hun vriend(in) of man/vrouw.

Wat de kamer net het extra persoonlijke tintje geeft is een foto op canvas. Zoek samen met uw vader/moeder de mooiste foto(‘s) uit en laat hen ook vertellen waarom dit de mooiste of belangrijkste foto’s zijn. Zo heb je direct een gezellige middag en komt de herinnering tevens weer vers in het geheugen van uw vader/moeder. U kunt de foto dan eenvoudig online laten afdrukken; bijvoorbeeld bij Herinneringen op linnen.

Wanneer u de foto(‘s) op canvas laat afdrukken en ophangt in de ruimte zal uw vader/moeder telkens terug denken aan die mooie herinnering of aan dat fijne moment. Het zal een van de mooiste cadeaus zijn die u kunt geven, het teruggeven van een herinnering, laten zien dat het niet vergeten wordt!