Wat is en kost een overlijdensrisicoverzekering nou eigenlijk?

200128519-001Het afsluiten van een overlijdensverzekering is absoluut geen leuk onderwerp. Veel Nederlanders lezen zich dan ook niet goed in dit onderwerp ondanks dat er veel over wordt geschreven. Toch is het ontzettend belangrijk om er voor te zorgen dat uw zaken goed geregeld zijn. U kunt namelijk zo in een ongeluk verzeild raken wat misschien wel dodelijke gevolgen kan hebben. Natuurlijk willen we daar niet van uitgaan, maar het is toch verstandig om een stok achter de deur te hebben.

Tevens is het voor de mensen die u achter laat ook een prettige gedachte dat alles goed geregeld is. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat u door middel van ziekte overlijdt. Overlijden is natuurlijk nooit prettig maar uw geliefden achter laten met een grote schuld is natuurlijk niet uw bedoeling. Het is daarom verstandig om goed na te denken over een overlijdensverzekering.

De premie van een overlijdensverzekering wordt gebaseerd op onder andere, leeftijd, het geslacht, de looptijd en natuurlijk het verzekerd bedrag. De premies van een overlijdensverzekering kunnen sterk verschillen per verzekeraar (bijvoorbeeld Rabobank en Dela). De dekking is op kleine details na nagenoeg overal hetzelfde. De overlijdensverzekering is een verzekering die uitsluitend tot uitkering komt na het overlijden van de verzekerde voor de einddatum. Indien de verzekerde leeft op de einddatum, komt de verzekering te vervallen, zonder dat er een uitkering volgt. De betaalde premie wordt gebruikt om het risico van het overlijden af te dekken.

Lees meer op MijnGeld.Blog