Rollator-race voor ouderen in Hengelo groot succes!

Afgelopen vrijdag werd in het FBK  stadion in Hengelo voor het eerst een ware rollator-race gehouden voor de ouderen van de stad. De actie was onderdeel van het FBK-classics evenement en heeft als overkoepelend doel om ouderen in beweging te krijgen, dat meldt het Twentse dagblad Tubantia.

Olga Commandeur – presentatrice Nederland in Beweging – laat weten dat het zeer belangrijk is voor ouderen om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Een groot deel van de ‘kwaaltjes en pijntjes’ die bij het ouder worden horen kunnen worden verholpen door net wat meer te bewegen op een dag, aldus Commandeur.

 a883180cb5f9aaa957418204923cbcc9

Bewegen of sporten?

De presentatrice van Nederland in Beweging heeft het in haar interviews vaak over ‘beweging voor ouderen’ en niet zozeer over sporten zoals we dat in het dagelijks leven gewend zijn.

Een competitiegevoel op die leeftijd is namelijk niet altijd even belangrijk, maar dagelijks een blokje om wandelen of een kwartier in de tuin lopen kan soms het verschil maken tussen rugklachten en een rustige dag zonder kwaaltjes.

Commandeur vertelt dat het vooral belangrijk is om de lol van het bewegen niet te vergeten. Als je dat als ouderen weet te (her)vinden dan blijkt uit de praktijk dat dagelijkse beweging de gezondheid over het algemeen flink kan bevorderen

Winnaar rollator-race

De 62 jarige winnaar uit Oldenzaal (Rudi Boudrie) wist na afloop van de race de uitspraak van Olga Commandeur te bevestigen. Rudi deed namelijk mee voor de ‘fun’ en hij laat meteen weten dat dagelijkse beweging niet alleen gezond is maar ook leuk.

In totaal deden zeven ouderen mee aan de 60 meter race. De meeste hiervan hadden in het dagelijks leven niet continu een loophulp nodig, maar maakten hier wel met enige regelmatig gebruik van.