Voedingstips

Voeding is een ontzettend belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Je kunt sporten tot je een ons weegt, maar als je vrijwel alleen maar junkfood eet en nauwelijks fruit en groenten, ben je absoluut niet goed bezig. Op deze pagina vind je een aantal handige tips om gezond te eten én hoe je de bereiding van je maaltijd leuk maakt!

Wellicht ben je door je lichamelijke beperkingen niet in staat om alleen een gezonde maaltijd te maken. Maak er dan iets gezelligs van door samen met je buren of verzorgenden te koken! De keuze voor gezonde recepten is enorm en het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Een lekkere groentesoep is zo gemaakt. Stimuleer je zintuigen door de ingrediënten te ruiken, te zien, te voelen en te proeven. Zo is de betrokkenheid bij het koken veel groter en heb je waarschijnlijk ook meer zin om te eten!

Ontbijt

Zoals de meeste mensen weten, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam heeft al een aantal uur geen eten of drinken meer gehad en heeft behoefte aan voedingsstoffen. Het is goed om de dag te beginnen met twee stukken vers (en het liefst biologisch) fruit. Als kauwen een probleem is, kun je het fruit samen met yoghurt of vruchtensap in de blender mixen tot een smoothie. Een half uur later kun je aan je echte ontbijt beginnen. Een versgekookt of gebakken eitje met volkorenbrood of havermout met warme melk. Er zijn verschillende gezonde recepten voor een lekker ontbijt vol vitamines en mineralen

Met mate

De volgende producten lijken wellicht gezond, maar zijn het niet. Dat betekent niet dat je ze nooit meer mag nuttigen, maar doe het met mate en geniet er dan ook echt van! Margarine bijvoorbeeld. Als je veel brood eet en ook nog altijd boter erop doet, is het verstandig om ook eens een boterham te eten zonder margarine of boter. De reclamewereld doet ook altijd z’n best om ons te laten geloven dat bepaalde producten gezond zijn. Maar kijk bijvoorbeeld eens naar de ingrediëntenlijst van een pot Nutella of peperkoek. Suiker is het hoofdingrediënt bij beide producten. Wees verstandig en geloof niet alles wat er in reclames wordt beweerd!